U prethodnim člancima – serijalu od četiri članaka (vidi prethodni ovde) izneti su podaci o nedovoljno korišćenim prirodnim resursima Srbije, koji boljim i organizovanijim korišćenjem daju šanse Srbiji da relativno brzo izađe iz ekonomske krize.

U nekim delovima navedenog serijala izneo sam osnovanu sumnju da Srbija nedovoljno i neekonomično koristi svoje prirodne resurse, kao i da nije zaštitila podatke o dosadašnjim istraživanjima svojih mineralnih resursa.

Nažalost, ove moje navode potvrdio je anonimni izvor tako što mi je dostavio svoje svedočenje o „patriotizmu“ najodgovornijih struktura iz Ministarstva rudarstva i energetike, koje su, prema navodima anonimnog izvora, marta meseca 2002. godine izradile „tajni CD“ sa kompletnim podacima i kartama o svim našim rudno-mineralno-energetskim resursima i podelile ih predstavnicima nekoliko zapadnih multinacionalnih kompanija koje se bave eksploatacijom ruda i minerala.

Ako se uzme u obzir kako je i pod kakvim uslovima sprovedena pljačkaška privatizacija Srbije (vidi ovde), kao i navodi o predaji tajnog CD-a strancima, vidi se da nam je državu i njene resurse predala-prodala u ruke stranim državama naša Vlada.

Radi potvrđivanja prethodnih navoda citiram kompletan tekst anonimnog izvora uz prilaganje dostavljene dokumentacije:

Gospodine Radulovicu, slucajno sam video vas blog o resursima Srbije.Vasa teza o tome da su podaci o mineralnim nalazistima „curili“ iz Ministarstva za Rudarstvo i energetiku,samo je delimicno tacna.Naime,oni nisu samo curili,vec je Ministarstvo za rudarstvo i energetiku jos marta 2002 godine,uz saglasnost Vlade Srbije,izradilo tajni CD sa kompletnim podacima i kartama o svim nasim rudno-mineralno-energetskim resursima i podelilo ih predstavnicima nekoliko zapadnih multinacionalnih kompanija koje se bave eksploatacijom ruda i minerala.Bukvalno,dobili su celu Srbiju na dlanu,a ta politika ustupanja nasih resursa stranim firmama uz mizerne naknade se u kontinuitetu i do dan danas nastavlja.

Dostavljam  vam sledece podatke iz tog CD-a:

1. Opsti podaci sa kartama rudno-mineralnih nalazista u Srbiji

2. Detaljni podaci o svakom nalazistu ponaosob (Serbia Mineral Deposits)

3. GIS kartu sa detaljno ucrtanim nalazistima ruda i minerala u Srbiji

Molim vas ,da ne objavljujete nikakve podatke o tome od koga ste i na koji nacin dobili ove podatke i da ne saljete e-mail na ovu adresu.

Sa postovanjem

P.

3 priloga:

 P.S. Pošto mi se neki od zainteresovanih za ovu temu javljaju sa primedbom da ne mogu preuzeti navedene priloge, obaveštavam ih da je to zato što mi neko uporno hakeriše, ne samo ove, već i druge linkovane priloge. Ja povremeno ponovo postavim priloge, ali ne mogu svakog dana da kontrolišem sve objavljene tekstove, zbog čega molim zainteresovane da kad ne mogu da preuzmu neki od priloga zatraže da im taj prilog pošaljem na njihov mail. Yahvaljujem se na rayumevanju problema. Moja mail adresa je: magila97@gmail.com

Mineral Deposits of Serbia

Mining districts of Serbia

Mineral deposits and mining districts of Serbia

Od zaborava sačuvao: Slobodan Radulović