Apsurdistanski snovi-Reizbor DRP sistema

Sanjao sam da su Komunisti uspostavili svoju večitu vlast u Apsurdistanu na principima savremenog DRP sistema. Skraćenica DRP znači Demokratski Republički Parlamentarizam.

Naime, uz pomoć svojih špijunskih, bezbednosnih i policijskih državnih struktura Komunisti su od opozicionih stranaka, nevladinih organizacija, sindikata i udruženja građana i nacionalnih manjina napravili svoje komunističke sekcije pomoću kojih nakon izbora prave vladajuću koaliciju. Uz pomoć svojih komunističkih sekcija Komunisti Apsurdistana su, kao pokaznu vežbu uspešnosti svoje komunističke transformacije, sproveli tobožnju “5. –to oktobarsku revoluciju” 2000. godine.

Konačnu konsolidaciju komunističkih partijskih i državnih sekcija, kao tobožnje “nacionalno pomirenje Apsurdistana” uobličio je komunistički agent Demokratic Izvinius, tako što je formirao vladajuću koaliciju Apsurdistana sastavljenu od sledećih političkih opcija: DS (Drpi Sve), G17 plus (Grabi 17% Plus), SDP (Samo Drpaj Pravilno), LSV (Laži Svo Vreme), SPO (Sve Pare Ovamo) i SPS (Stranka Propale Savesti)-PUPS (Prvo Ugrabi Posle Sedi)-JS (Još Skupi), uz učešće poslanika nacionalnih manjina.

Da bi obezbedio novi mandat za vladavinu DRP sistema Apsurdistana predsednik Demokratske Republike Apsurdistan Demokratic Izvinius, na obrazložen predlog Vlade Apsurdistana sa telefonske sednice, doneo je Ukaz o raspuštanju DRP-a. Nakon raspuštanja DRP sistema, u zamenu za novi petogodišnji mandat, predsednik Izvinius je skratio svoj tekući mandat i odmah krenuo u predizbornu kampanju za novi mandat. DRP Vlada Apsurdistana je pre raspuštanja DRP sistema Apsurdistana, na telefonskoj sednici, usvojila jedinstveni birački spisak po kome je od 4.800.000 punoletnih građana Apsurdistana pravo glasa obezbeđeno za 7.058.683 birača. Kako je u ovom spisku uvedena obaveza za oko 154.000 živih punoletnih građana Apsurdistana da glasaju više puta, neki od njih (oko 70.000) su se pobunili i tražili da im se ukine ova obaveza, dok je ostalih 84.000 ovu obavezu prihvatilo bez protesta.  Razlika od 2.104.683 upisanih birača sa pravom glasa nalazi se među upokojenima, tako da oni ni posle dve decenije vladavine DRP sistema u Apsurdistanu neće ni na predstojećim izborima biti oslobođeni obaveze glasanja za reizbor tog sistema, zato što godinama uporno odbijaju da se odjave iz biračkog spiska.

Ovaj san nema nikakve veze sa istim ili sličnim izbornim postupkom u bilo kojoj drugoj državi na svetu, a svaka eventualna sličnost sa nekom od njih je slučajna i nenamerna.

Sanjao: Slobodan Radulović

Advertisements