Sanjao sam da je vlast u Apsurdistanu raspisala parlamentarne izbore za koje je sačinila sledeći predizborni politički program:

  1. Ako naša koalicija bude izabrana obećavamo da niko od naših glasača neće imati obavezu da radi, a svako ko nema pravo na penziju imaće platu od 30.000 apsurda, dok će penzioneri dobijati tromesečne povišice od 10.000 apsurda.
  2. Voće, povrće i korisne biljke kao žitarice, koje budu sadili i negovali naši glasači moraju uspevati iznad svetskog proseka najmanje dva puta godišnje.
  3. Sva stoka, koju budu negovali naši birači, moraće da daje prirast koji će biti propisan zakonom i da se množi najmanje jednom u tri meseca.
  4. Ukoliko pobedimo na izborima naši birači će biti oslobođeni obaveze da misle, jer će tu obavezu umesto njih preuzeti država – ovo se naročito odnosi na lica u državnoj službi. Ko se ne bude pridržavao ovog pravila biće podvrgnut zakonskim sankcijama. Ko bude želeo da misli moraće da ima posebnu dozvolu države i biće oporezovan.
  5. Obuća, odeća, nakit i druge potrebštine sejaće se i uspevati vrlo brzo u svim potrebnim količinama, dezenima i bojama. Sitnije stvari, kao kape, rukavice, čarape i slično naši glasači imaće pravo da gaje u saksijama.
  6. Naši glasači neće imati obavezu da prave decu, a ako ih slučajno budu imali njihovo odgajanje preuzeće država u specijalnim firmama.
  7. Plaćanje dugova i poreza našim biračima će biti strogo zabranjeno i zakonski kažnjivo.
  8. Obavezu plaćanja dugova i poreza imaće samo oni koji ne budu glasali za nas.
  9. Naši birači imaće pravo na ukidanje svih nepotrebnih stvari kao što su: pokvareno voće i povrće, pamet i logika, tašte, svekrve, šira familija, saobraćajne i inspekcijske kontrole, padeži, lepo vaspitanje, moral, pohađanje nastave i kurseva radi sticanja znanja bilo koje vrste.

 Ovaj san nema nikakve veze sa stanjem svesti vlasti i građana u bilo kojoj drugoj državi na svetu, a svaka eventualna sličnost sa nekom od njih je slučajna i nenamerna.

Sanjao: Slobodan Radulović

Advertisements