Sanjao sam da je Republika Apsurdistan uređena po najsavremenijem DRP sistemu. Skraćenica DRP znači Demokratski Republički Parlament.

Zahvaljujući modernom uređenju i velikoj brizi za probleme građana Apsurdistana, a povodom velikih snežnih padavina i ekstremno niskih temperatura, Predsednik Apsurdistana izdao je danas nalog da se najsiromašnija domaćinstva oslobode plaćanja struje za februar.

„Moramo da obezbedimo da niko ne bude isključen sa mreže u ovim teškim okolnostima“, rekao je on.

Predsednik je izrazio brigu za građane koji su se usled vremenskih neprilika našli u teškoj situaciji i poručio da u ovako teškim okolnostima niko ne sme da bude isključen sa mreže, a da se nadležni organi moraju postarati da elektroenergetski sistem funkcioniše na najbolji mogući način u ovakvim uslovima.

„Najvažnije je da se održi električna mreža. Svako treba da preuzme svoj deo odgovornosti, a građani i institucije da štede gde god je i koliko god je moguće“, ponovio je Predsednik u selu Zatrpanci, u opštini Bela Trava.

Ističući da će najsiromašnija domaćinstva biti pošteđena plaćanja struje za ovaj mesec, on je ukazao da to ne znači da se struja nekontrolisano troši.

Predsednik Apsurdistana uputio je iz Bele Trave apel da se štedi električna energija, jer je zbog izuzetno niskih temperatura potrošnja izuzetno povećana, ali je poručio da niko u ovom hladnim danima ne sme da ostane bez struje.

„Evidentno je da su ledeni dani pred nama. Bitno je da se štedi električna energija i da se napravi bilans potrošnje. Nije vreme za dekorativna osvetljenja, već za štednju električne energije“, naveo je predsednik Apsurdistana.

On je rekao da je u Belu Travu došao da bi na licu mesta video kako funcioniše Sektor za vanredne situacuije i dodao da je od načelnika Sektora i načenika Generalšataba zatražio informaciju o tome kako se pruža pomoć ljudima u zavejanim krajevima.

Predsednik Apsurdistana je poručio da u ovim danimam kada je Apsurdistan zavejan treba svi da zaborave na stranačke razlike i da pomognu jedni drugima.

Iz Bele Trave, gde je razgovarao sa predsednicima mesnih zajednica i kriznih štabova, Predsednik je otišao u obilazak Regiona Surdulistan.

Na pitanje novinara da li bi trebalo da padne sneg i u prestonici da bi se obratila pažnja na ljude koji su zavejani u drugim krajevima Apsurdistana, Predsednik je rekao da ne treba stvarati animozitet između prestonice i drugih gradova i dodao da svaki gradonačelnik i predsednik opštine mora da brine o svom gradu i njegovim stanovnicima.

Ovaj san nema nikakve veze sa izjavama predsednika u bilo kojoj drugoj državi na svetu, a svaka eventualna sličnost sa nekom od njih je slučajna i nenamerna.

Sanjao: Slobodan Radulović

Advertisements