Nekako smo navikli da kao Srbi budemo rangirani u mnogim oblastima. Na pitanje „Kako izgleda rang lista srpskih vlasnika najluksuznijih jahti“ pokušali su da daju odgovor Press i Kurir. Prema njihovim izvorima redosled je pravljen prema ceni jahti i on za naše prilike izgleda ovako:

Milivojević, bivši jugoslovenski reprezentativac u hokeju na ledu i bivši vlasnik „Marbo produkta“, svog ljubimca drži u marini Frapa kod Rogoznice, dok je Matić (43) ukotvljen u Tehnomontovoj marini u Puli.

Novak Đoković je kupio raskošnu jahtu vrednu dva miliona dolara, koja sadrži nekoliko soba za odmor, kupatilo i gliser za spasavanje. Noletov „sansiker“ usidren je u Monte Karlu i opremljen je luksuznim kupatilom sa odvojenom tuš-kabinom i đakuzijem. Bivši košarkaš Dejan Bodiroga svoju morsku neman „peršing 65″ kupio je od kolege Dina Rađe za nešto više od milion evra. Jahte poseduju Dragan Stojković Piksi i Dejo Savićević…

Veselin Jevrosimović, vlasnik kompanije „Komtrejd“, tri godine plovio je na „azimutu 68S“, onda ga je prodao za dva i po miliona evra i kupio „sansiker predator 82″. Osim što je brodu dao ime „Bakšiš“, srpski Bil Gejts svoj četiri miliona vredan brod daje u najam za 39.000 evra nedeljno.

Isti brod kao i Jevrosimović kupio je i Marko Mišković, sin najbogatijeg Srbina Miroslava Miškovića. „Sansiker predator 82″ je bele boje, a bivši sponzor Crvene zvezde dao joj je ime „Crna mamba“.

Prema pisanju hrvatskih medija, u hrvatskom brodogradilištu „Kraljevica“ Filip Cepter gradi luksuznu jahtu od 50 metara, a ukoliko se Sandra Meljničenko i dalje može ubrojiti u „naše“, bivša „modelsica“ je i vlasnica najskuplje jahte.

Sandra je od svog bogatog supruga, ruskog bogataša Andreja, dobila plovilo vredno 250 miliona evra. Na jahti, dugoj 118 metara, nalaze se tri bazena, teretana, luksuzni dnevni boravak, šest kabina za goste, odvojeni liftovi za posadu i goste.

Izvor informisanja: Pres i Kurir

Od zaborava sačuvao: Slobodan Radulović

Advertisements