BORSKI GRAĐANSKI PARLAMENT

Tema: Grejanje u Boru

Razlozi za pokretanje teme:

1. Vest da je republički inspektor za parne kotlove zabranio upotrebu oba kotla na čvrsto gorivo u borskoj Toplani.

2. Vest da je žiro račun borske Toplane u blokadi zbog čega ona ne može da izvrši remont svog toplovodnog sistema i nabavku goriva.

3. Vest da su toplovodni sistem borske Toplane pojele bakterije do sada nepoznate vrste.

Na osnovu navedenih vesti, kao običan građanin koga i pored redovnog plaćanja usluga Toplane čeka smrzavanje umesto grejanja, smatram da imam legitimno pravo da iznesem javni predlog da Javno tužilaštvo u Boru protiv nn lica pokrene krivični postupak zbog osnovane sumnje da su zloupotrebili svoje službene položaje.

Naime, treba utvrditi konkretnu krivično pravnu odgovornost lica koja su borsku Toplanu doveli u ovakvu situaciju da početak grejne sezone već drugi put uzastopce dočekuje nespremno i tako ugrozi građanstvo Bora.

Kako je moguće da je žiro račun Toplane u blokadi kad treba da se naruči remont i gorivo a nije u blokadi kada zaposlenima treba da se isplate plate, dnevnice i korišćenje fonda reprezentacije? Da li to znači da Toplana u saradnji sa Javnim preduzećem za stambene usluge Bor, koje za njen račun vrši naplatu usluga „daljinskog smrzavanja umesto grejanja“ od potrošača, posluje van platnog prometa, tj. preko tuđih žiro računa zbog čega nekome za te usluge isplaćuje provizije?

Ko je za ovaj predlog?

Autor teksta: Slobodan Radulović

Advertisements