Dana 21. novembra u navodnoj saobraćajnoj nesreći,opet na Ibarskoj magistrali, ubijen je Petar Rajić, načelnik odeljenja u Saveznoj upravi carina. Teroristi sluzbe Državne bezbednosti Srbije uklonili su tako ključnog svedoka zločina počinjenog 3. oktobra u blizini Lazarevca kada je izvršen atentat na predsednika Srpskog Pokreta Obnove Vuka Draškovića a ubijena su cetiri funkcionera te stranke.
Petar Rajić je vodio carinski postupak oduzimanja kamiona ubice prilikom uvoza iz Nemačke 1996. godine, i on je rešenjem koje je potpisao, taj kamion dodelio Službi državne bezbednosti Srbije za specijalnu evidenciju vozila. Da bi sprečili njegovo svedočenje koje je bilo neminovno posle već dva meseca od zločina, ubice su ga ućutkale kao što će i sve one koji čuvaju njihove tajne.
Zato Srpski Pokret Obnove poziva radnike policije, Službe državne bezbednosti carine, i sve gradjane koji znaju nešto o počionjenom zločinu ili poseduju neke dokaze da ih što pre donesu u SPO, čime će se sačuvati od sudbine koja je zadesila Rajića i dobiti visoku novčanu nagradu.

POZIV NA LINČ I GAŠENJE NEZAVISNIH MEDIJA

Jučerašnji napad direkcije JUL-a i poziv na „dekontaminaciju sfere javnog komuniciranja“ predstavlja otvoreni poziv na linč i gašenje preostalih nezavisnih medija u Srbiji.
Zahtev JUL-a za „objedinjenom i koordiniranom informativnom aktivnošću svih medija“ nije ništa drugo nego pokušaj da se iz direkcije ove stranke odredjuje uredjivačka politika svih medija. Svojim patriotskim informisanjem za vreme NATO agresije, nezavisni mediji bili su na braniku otadžbine i učinili su mnogo da se istina o Srbiji probije u svet.
Srbiju ne ugrožava sloboda mišljenja i govora već oni koji je deset godina guraju u ekonomski, politički i moralni sunovrat. Srpski Pokret Obnove najoštrije osudjuje najnoviji zahtev JUL-a za ukidanjem nezavisnih medija koji predstavljaju poslednju barijeru uvodjenju otvorene diktature u Srbiji.

NA DELU JE NOVA FAZA ORUŽANIH AKTIVNOSTI TZV. OVK

Iza upada albanskih bandi na područja kuršumlijske i drugih opština uz administrativnu granicu sa Kosovom i Metohijom i zločinima koje tamo vrše stoji tzv. OVK, čiji je cilj bezbednosna destabilizacija čitavog regiona. Napadi na policijske patrole su po načinu izvodjenja identični prošlogodišnjim oružanim akcijama ove terorističke organizacije na kosmetskim prostorima, što celokupnoj situaciji daje dodatno zabrinjavajuce dimenzije.
Na delu je, očigledno, početak nove faze aktivnosti tzv. OVK, koju Kfor nije demilitarizovao kako nalaže Rezolucija 1244, niti sprečava okupljanja i kretanja njenih naoružanih pripadnika. Punu odgovornost za zločine albanskih terorista u područjima uz administrativnu granicu sa Kosovom i Metohijom snosi i režim u Srbiji i SR Jugoslaviji, jer sve svoje aktivnosti usmerava na obračune sa političkim neistomišljenicima i na očuvanje gole vlasti, potpuno zanemarujući svoje osnovne dužnosti i obaveze, pa i dužnost i obavezu zaštite gradjana i državnog integriteta i suvereniteta.

Od zaborava sačuvao: Slobodan Radulović

Izvor informisanja: http://www.mediaclub.cg.yu

Advertisements